Rémisztő biciklis képződmények

A jó bornak nem kell a cégér - tartja a régi mondás -, a szarnak meg hát ugye minek? Aki belekóstol a rettenetes nedűbe, az úgysem akarja többé lefetyelni - lehet azon bármilyen csicsás a címke.

Fotó: Facebook

Ebbe a faramuci helyzetbe gabalyodott bele Budapest fura főura is a nagy bicikliút-pingálásokkal. Valahogy rohadtul le kellene nyomnia a fővárosiak torkán ezt a nagyon zöld, nagyon nyugati, nagyon liberális és kifejezetten öko-környezetbarát izét kerékpárkampányt, de az a büdös nagy helyzet, hogy már a (meg)választói is a benzingőztől fulladoznak a Nagykörúti dugókban... és az élet még be sem indult a koronavírus-járvány megrendítő taslija után, szóval ez csak rosszabb lesz.

KariGeri téveszméje gyorsan bukni látszik: az eddig is autóval közlekedő fővárosiak szemmel láthatóan nem akarják motormeghajtás nélkül üzemelő kétkerekű drótszamárra cserélni jól megszokott járgányaikat, akik pedig eddig is kerékpárral közlekedtek, azok meg nem nagyon akarnak a forgalmas utakra gurulni. Egyértelmű hát, hogy a kerékpáros közlekedés biztonságosabbá tételének illúziója a biciklisávok gondos felrajzolásával sem lépett a megvalósulás transzállapotába.

Szóval most ott tartunk, hogy azok a fránya sárga vonalak ott éktelenkednek a csúcsidőben meglehetősen zsúfolt fővárosi utak kellős közepén, borzasztóan lelassítják a forgalmat, ellenben legalább kihasználva sincsenek. És még egyszer mondom, az élet még be sem indult igazán. Mi lesz, ha majd nem csak a koronavírus-járvány előtti autóforgalom 60-70 százaléka közlekedik az utakon? Az pedig tudományos tény, hogy a dugóban dekkoló, pajkosan pöfékelő kicsikocsik semmiképpen sem tisztítják a levegőt, s minél lassabban haladnak át a városon, annál több káros anyaggal okádják tele a budapesti légteret. Milyen jó lehet ezt a szén-dioxiddal dúsított levegőt beszipolyozni kerékpározás közben, nemde?

Karácsony persze köti a kerót a karóhoz és ahelyett, hogy beismerné, ballépés volt a sávok felfestése, fékezhetetlenül áldozza a jól pozicionált közösségi médiás reklámokat a biciklis közlekedés népszerűsítésének oltárán. No, de mekkora lehet a baj, ha már az Erzsébetváros rémisztő képződményéből, Terézváros Trianon-tagadó tartományi urából és Józsefváros csövessimogató klubrádiósából álló mesterhármast kell felrimánkodnia a biciklire, hogy széles mosoly kíséretében tekerjenek néhány métert a négyeshatos mellett, ha már más ezt nem teszi meg? Azt hiszem jókora. Niedermüller Péter egyébként sem az a kifejezetten előnyös kampányarc a kereszténygyalázó kirohanása óta, így aligha dobja sutba a nép kínosan erőltetett műmosolyának hatására a slusszkulcsot.

A főpolgármester kerékpársáv-akciója nem több egy műanyagflakonos Koccintósnál, ami Niedermüller képmásával ellátva sem lesz fogyasztható, sőt. A jó bornak nem kell a cégér - tartja a régi mondás -, a szarnak meg hát ugye minek? Aki belekóstol a rettenetes nedűbe, az úgysem akarja többé lefetyelni - lehet azon bármilyen csicsás a címke. KariGeri legalább ez utóbbira adhatott volna.

1
https://erzsebetvaros.blogstar.hu/./pages/erzsebetvaros/contents/blog/95191/pics/lead_800x600.jpg
Belváros,Erzsébetváros,kerékpár,Niedermüller Péter,VII. kerület
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

A bejegyzésre 1 db hozzászólás érkezett!
Attila 2020-05-22 16:09:32
itt tizen bohóckodtok , ezrek meg szívnak miattatok !
Válaszolok

Ezeket a cikkeket olvastad már?