Tiltakoznak az erzsébetvárosi vendéglátóhelyek a teraszstop miatt

Bár a fővárosi vendéglátóhelyek újra fogadhatnak vendégeket a kijárási korlátozások feloldását követően, csakhogy azt minden kerületben az önkormányzat szabja meg, milyen keretek között. Erzsébetvárosban máris áll a bál.

Fotó: azonnali.hu

A 24.hu arról számolt be szombaton, hogy az újraindult élet nagy kihívás elé állítja az önkormányzati dolgozókat, ugyanis a vendéglátóhelyek kinyithatják teraszaikat is. Erzsébetvárosban a teraszok nyitva tartásához külön engedéllyel kell rendelkeznie a vendéglátóhelyeknek, de amíg nem kapnak zöld lámpát az önkormányzattól, addig ezt nem tehetik meg. Akik viszont engedélyt kapnak, azok is csak este tízig tarthatják nyitva a teraszokat, s egyéb szabályoknak is meg kell felelniük.

Az erzsébetvárosi önkormányzat közleményben jelezte, amíg egy hely nem kapja meg a szükséges engedélyt, addig semmiféle teraszt nem üzemeltethet, ezt az Erzsébetvárosi Rendészeti Igazgatóság fogja ellenőrizni. Na meg azt is, hogy szabályosan üzemelnek-e és betartják-e a szabályokat: a terasz kialakításánál szabadon maradt-e egy legalább két méter széles járdaszakasz a gyalogosok számára, legalább egy méter széles-e a terasz, és legfőképpen, hogy bezár-e este tíz órakor. Ezen túl zene sem szólhat az egységek kültéri részein, szóval meglehetősen szigorú a verdikt.

A 24.hu információi szerint már szombaton több erzsébetvárosi vendéglátóhely engedetlenségi nyitva tartással tiltakozhat az intézkedés ellen, a tervek szerint több helyen sem pakolják majd be a teraszokról az asztalokat és a székeket és nem zárják be azokat.

Természetesen a keresztényellenes, heterofóbiás, ellenben nagyon is rémisztő Niedelmüller Péter polgármester is megszólalt az ügyben - megszólalt, persze, posztolt a Facebookra: mossa kezeit, magasról tesz a kerületi vendéglátóhelyek sztrájkjára, a teraszok nyitva tartását egyébként is egy 2012-es rendelet szabályozza, ahhoz meg nem nyúltak. A legszebb az egészben, hogy a viccvárosvezető azt írja:

Hogy őszinte legyek, nem vagyok különösebben meglepve, hiszen ebben az országban nem szokás az objektív tájékozódás, annál elterjedtebb a hangulatkeltés

Tehát a baráti 24.hu már nem is annyira baráti. Mik vannak...

https://erzsebetvaros.blogstar.hu/./pages/erzsebetvaros/contents/blog/95264/pics/lead_800x600.jpg
Belváros,Erzsébetváros
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?