Durván megsarcolja Niedermüller az erzsébetvárosi vendéglátóhelyeket

2020.05.30.

Szépen lassan ébredezni látszik az ország koronavírusos lázálmából, a kormány sorra enyhíti vagy oldja fel a járvány elleni védekezés hatékonysága érdekében meghozott intézkedéseket. A vírus hatalmas és váratlan gyomrost vitt be az elmúlt tíz évben folyamatosan izmosodó, combosodó honi gazdasági élet megrengethetetlennek tűnő szervezetének. Sőt. Kicsit meg is rendítette, ezt kár lenne tagadni.

Fotó: Népszava

Az elmúlt két hónapban az egészségügyi dolgozók és a gazdasági élet szereplői is megsokszorozódott erővel harcoltak: előbbiek mások életben maradásáért, utóbbiak saját életben maradásukért. A küzdelem más-más színtereken, más-más értelemben zajlott, zajlik, de mindkét esetben igaz: sokszor az emberfeletti erőfeszítés is kevés egy élet megmentéséhez. Éppen ezért minden segítség jól jön.

Május 16-án jelent meg a Magyar Közlönyben az a kormányrendelet, amely a vendéglátó üzletek - bárok, kocsmák, éttermek, fürdők stb. - üzemeltetőit a rendelet hatályba lépésének napjától 2020. szeptember 1-ig felmentik a közterület-használati díj fizetése alól. Sok üzletnek ez valóban csak a pillanatnyi levegőhöz jutást jelenti a veszélyhelyzet ideje alatt történő teljes leállás után, de az a néhány percnyi oxigén is aranyat érhet, ha ne adj Isten újra merülni kell. Miután a fővárosban - két héttel a vidéki lazításokat követve - is megnyithattak a vendéglátóhelyek teraszai, a tulajdonosok elkezdhettek reménykedni abban, hogy ha nagy veszteséggel is, de talpon tudnak maradni.

A kormányrendeletet a budapesti polgármestereknek - pártállástól függetlenül - szinte kivétel nélkül sikerült úgy értelmezniük, hogy ne döfjék a kést saját kerületeik vállalkozóinak hátába és valóban elengedjék a teraszok után beszedendő közterület-használati díjat. Szinte, mert a szabályt erősítő kivétel ezúttal is kimutatta a foga fehérjét.

Erzsébetváros vallásgyalázó, gyurcsányista rasszista képződménye ugyanis nem hajlandó lemondani a könnyen megmarkolható önkormányzati zsákmányról, ezért kíméletlenül megsarcolja szeptemberben a hetedik kerületi vendéglátóhelyeket.

Míg a legtöbb fővárosi kerületben valóban nem kell az üzleteknek nyár végéig a teraszok üzemeltetése után - sem most, sem visszamenőleg - fizetniük, addig Niedermüller Péterék csalafintán álltak a kormányrendeletben leírtakhoz. Az erzsébetvárosi önkormányzat - amelynek jogkörét most ugye a habzó szájú DáKó-szökevény gyakorolja - moratóriumként értelmezte a közterület-használati díjak elengedését. Így, a "bulinegyed" vendéglátóhelyeinek tulajdonosai legnagyobb meglepetésükre a kormányrendelet megjelenését követően azonnal kézhez kaptak egy számlát, amelyben az állt, szeptember 15-i határidővel a nyári hónapokra visszamenőleg is állniuk kell a teraszok díját, amely üzletenként nagyjából egymillió forintos összeget jelent - írta meg a 24.hu.    

Niedermüller állítja, a közterület-használati díj befizetésének "halasztása" is nagy segítség az üzemeltetőknek, akik azért kissé másképpen vélekednek erről a dologról. No, persze nemcsak Erzsébetvárosban kattognak-csattognak a turpisság fogaskerekei. Pikó Andrásék például május 18. és szeptember 1. között közterület-használati díjat ugyan nem szednek be a működő teraszok után Józsefvárosban, de egy úgy nevezett napernyő-használati díjat behajtják az üzletektől. S miközben az önkormányzati működési költségek elszabadult hajóágyúként száguldanak a semmibe a baloldali vezetéssel "megajándékozott" kerületekben, addig a gazdasági ütőérnek számító vendéglátóipart igyekeznek levágni a lélegeztetőgépekről. 

Tiltakoznak az erzsébetvárosi vendéglátóhelyek a teraszstop miatt

2020.05.23.

Bár a fővárosi vendéglátóhelyek újra fogadhatnak vendégeket a kijárási korlátozások feloldását követően, csakhogy azt minden kerületben az önkormányzat szabja meg, milyen keretek között. Erzsébetvárosban máris áll a bál.

Fotó: azonnali.hu

A 24.hu arról számolt be szombaton, hogy az újraindult élet nagy kihívás elé állítja az önkormányzati dolgozókat, ugyanis a vendéglátóhelyek kinyithatják teraszaikat is. Erzsébetvárosban a teraszok nyitva tartásához külön engedéllyel kell rendelkeznie a vendéglátóhelyeknek, de amíg nem kapnak zöld lámpát az önkormányzattól, addig ezt nem tehetik meg. Akik viszont engedélyt kapnak, azok is csak este tízig tarthatják nyitva a teraszokat, s egyéb szabályoknak is meg kell felelniük.

Az erzsébetvárosi önkormányzat közleményben jelezte, amíg egy hely nem kapja meg a szükséges engedélyt, addig semmiféle teraszt nem üzemeltethet, ezt az Erzsébetvárosi Rendészeti Igazgatóság fogja ellenőrizni. Na meg azt is, hogy szabályosan üzemelnek-e és betartják-e a szabályokat: a terasz kialakításánál szabadon maradt-e egy legalább két méter széles járdaszakasz a gyalogosok számára, legalább egy méter széles-e a terasz, és legfőképpen, hogy bezár-e este tíz órakor. Ezen túl zene sem szólhat az egységek kültéri részein, szóval meglehetősen szigorú a verdikt.

A 24.hu információi szerint már szombaton több erzsébetvárosi vendéglátóhely engedetlenségi nyitva tartással tiltakozhat az intézkedés ellen, a tervek szerint több helyen sem pakolják majd be a teraszokról az asztalokat és a székeket és nem zárják be azokat.

Természetesen a keresztényellenes, heterofóbiás, ellenben nagyon is rémisztő Niedelmüller Péter polgármester is megszólalt az ügyben - megszólalt, persze, posztolt a Facebookra: mossa kezeit, magasról tesz a kerületi vendéglátóhelyek sztrájkjára, a teraszok nyitva tartását egyébként is egy 2012-es rendelet szabályozza, ahhoz meg nem nyúltak. A legszebb az egészben, hogy a viccvárosvezető azt írja:

Hogy őszinte legyek, nem vagyok különösebben meglepve, hiszen ebben az országban nem szokás az objektív tájékozódás, annál elterjedtebb a hangulatkeltés

Tehát a baráti 24.hu már nem is annyira baráti. Mik vannak...

Rémisztő biciklis képződmények

A jó bornak nem kell a cégér - tartja a régi mondás -, a szarnak meg hát ugye minek? Aki belekóstol a rettenetes nedűbe, az úgysem akarja többé lefetyelni - lehet azon bármilyen csicsás a címke.

Fotó: Facebook

Ebbe a faramuci helyzetbe gabalyodott bele Budapest fura főura is a nagy bicikliút-pingálásokkal. Valahogy rohadtul le kellene nyomnia a fővárosiak torkán ezt a nagyon zöld, nagyon nyugati, nagyon liberális és kifejezetten öko-környezetbarát izét kerékpárkampányt, de az a büdös nagy helyzet, hogy már a (meg)választói is a benzingőztől fulladoznak a Nagykörúti dugókban... és az élet még be sem indult a koronavírus-járvány megrendítő taslija után, szóval ez csak rosszabb lesz.

KariGeri téveszméje gyorsan bukni látszik: az eddig is autóval közlekedő fővárosiak szemmel láthatóan nem akarják motormeghajtás nélkül üzemelő kétkerekű drótszamárra cserélni jól megszokott járgányaikat, akik pedig eddig is kerékpárral közlekedtek, azok meg nem nagyon akarnak a forgalmas utakra gurulni. Egyértelmű hát, hogy a kerékpáros közlekedés biztonságosabbá tételének illúziója a biciklisávok gondos felrajzolásával sem lépett a megvalósulás transzállapotába.

Szóval most ott tartunk, hogy azok a fránya sárga vonalak ott éktelenkednek a csúcsidőben meglehetősen zsúfolt fővárosi utak kellős közepén, borzasztóan lelassítják a forgalmat, ellenben legalább kihasználva sincsenek. És még egyszer mondom, az élet még be sem indult igazán. Mi lesz, ha majd nem csak a koronavírus-járvány előtti autóforgalom 60-70 százaléka közlekedik az utakon? Az pedig tudományos tény, hogy a dugóban dekkoló, pajkosan pöfékelő kicsikocsik semmiképpen sem tisztítják a levegőt, s minél lassabban haladnak át a városon, annál több káros anyaggal okádják tele a budapesti légteret. Milyen jó lehet ezt a szén-dioxiddal dúsított levegőt beszipolyozni kerékpározás közben, nemde?

Karácsony persze köti a kerót a karóhoz és ahelyett, hogy beismerné, ballépés volt a sávok felfestése, fékezhetetlenül áldozza a jól pozicionált közösségi médiás reklámokat a biciklis közlekedés népszerűsítésének oltárán. No, de mekkora lehet a baj, ha már az Erzsébetváros rémisztő képződményéből, Terézváros Trianon-tagadó tartományi urából és Józsefváros csövessimogató klubrádiósából álló mesterhármast kell felrimánkodnia a biciklire, hogy széles mosoly kíséretében tekerjenek néhány métert a négyeshatos mellett, ha már más ezt nem teszi meg? Azt hiszem jókora. Niedermüller Péter egyébként sem az a kifejezetten előnyös kampányarc a kereszténygyalázó kirohanása óta, így aligha dobja sutba a nép kínosan erőltetett műmosolyának hatására a slusszkulcsot.

A főpolgármester kerékpársáv-akciója nem több egy műanyagflakonos Koccintósnál, ami Niedermüller képmásával ellátva sem lesz fogyasztható, sőt. A jó bornak nem kell a cégér - tartja a régi mondás -, a szarnak meg hát ugye minek? Aki belekóstol a rettenetes nedűbe, az úgysem akarja többé lefetyelni - lehet azon bármilyen csicsás a címke. KariGeri legalább ez utóbbira adhatott volna.

Ez a beszéd: büntetést szabtak ki Niedermüller rasszizmusa miatt!

2020.04.30.

Sz.rban hagyta az ATV-t a kirekesztő gyurcsányista! A fehér, keresztény, heteroszexuális magyarok ellen uszító erzsébetvárosi polgármester miatt és helyett a televízió fizethet. Pedig ők legalább bocsánatot kértek, miközben Niedermüller továbbra is büszke mocsadék kirohanására.

A szégyenpolitikus fröcsögése miatt az ATV fizethet... Fotó: MTI/Marjai János

Drága mulatság az álnok, kígyózó kígyók futtatása, avagy a jelek szerint az ATV viszi el a balhét Niedermüller Péter helyett. Blogunkban többször beszámoltunk róla, Erzsébetváros gyurcsányista polgármestere az említett televízió egy januári műsorában súlyosan magyar- és keresztényfóbiás kirohanásra ragadtatta magát, amennyiben „rémisztő képződménynek” címkézte a fehér, keresztény, heteroszexuális magyarokat.

„Hogyha megnézzük azt, hogy mi marad, hogy ha lehántod ezeket a gyűlöletvalamiket, amiket ugye fölsoroltuk: a nem magyarok, a mások, a migránsok, a romák, a nem tudom én, mik, akkor ott marad egy rémisztő képződmény középen. Ezek a fehér, keresztény, heteroszexuális férfiak – meg azért nők is vannak közöttük, bocsánatot kérek. Ez a családelképzelés. Ez azért borzalmas, mert ha megnézzük, hogy a világon mindenütt az úgynevezett fehér nacionalisták miből állnak össze: ebből – mondom csöndesen nektek”

– fröcsögte a Brüsszelben (is) könnyűnek találtatott, ezért „hazaejtőernyőztetett”, és a VII. kerületben landolt DáKó-párti szörnypolitikus.

A nyilatkozat hatalmas felháborodást váltott ki, az ATV-n Rónai Egon az Egyenes beszédben később bocsánatot kért. Niedermüller helyett, aki nemhogy lemondani nem volt hajlandó – pedig tüntettek ellene, és petíció is indult távozásáért –, de még csak nem is követte meg az általa meggyalázott „rémisztő képződményeket”, sőt, láthatóan és érezhetően azóta is büszkén vállalja legalja gondolatait.

A Médiatanács most – nagyon helyesen – odavágott, Niedermüller Péter minősíthetetlen és vállalhatatlan kijelentése miatt százezer forintos bírságot szabott ki az ATV-re (mely a hírek szerint bíróságon keres jogorvoslatot). A testület megállapította, hogy „Niedermüller Péter VII. kerületi polgármester a fehér bőrszínű, keresztény, heteroszexuális emberek közösségére tett megbélyegző kijelentést”, azaz az elhangzott kifejezések kirekesztő tartalmúak voltak, melyeket a műsorvezető mint a médiaszolgáltató képviselője nem utasított el, azokat ellenvéleményével nem ellenpontozta.

A bírság megfizetésén túl az ATV-t az alábbi közlemény beolvasására is kötelezték: „A Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság Médiatanácsa megállapította, hogy a Médiaszolgáltató a Magyar ATV csatornán 2020. január 23-án sugárzott A nap híre című műsorszámában megsértette a kirekesztésre alkalmas médiatartalmak közzétételét tiltó törvényi rendelkezést azáltal, hogy a műsorvezető a műsorszám vendégétől a fehér bőrszínű, keresztény, heteroszexuális emberek közössége vonatkozásában elhangzott általánosító, megbélyegző kijelentést nem moderálta, azt nem utasította el.”

Az ATV ugyan szopóágra került, ám a Niedermüller nevezetű gyurcsányista gyűlöletvalami mindeközben él, mint Marci Hevesen. A magyar balliberális ellenzék szégyenének Erzsébetváros issza meg a levét.

Ezeket a cikkeket olvastad már?